La Diputació de Tarragona col.labora amb les persones amb autisme

La Diputació de Tarragona, mitjançant la seva línia de subvencions a entitats i fundacions de caràcter social per a despeses d’activitats socials, ha contribuït amb 13.948 euros al projecte d’atenció infantil i juvenil a persones amb autisme.

La Fundació Onada està desenvolupant un model integral de suport a la inclusió de persones amb autisme, apostant per acompanyar-les al llarg de tot el seu cicle vital, des de la infantesa fins a l’edat adulta.

El projecte de suport a infants i joves amb autisme s’ha portat a terme mitjançant una intervenció psicològica i psicopedagògica, que ha ofert eines a la persona amb autisme i a la seva família per facilitar una adequada interacció de la persona amb l’entorn.

Durant l’any la psicòloga i la treballadora familiar han conegut a les famílies i als seus fills/es amb autisme, i han començat a treballar en els diferents àmbits plantejats:

  • S’ha atès un total de 17 famílies de nens i joves amb autisme.
  • S’han portat a terme 111 sessions de suport personal i individualitzat, que han promogut la participació activa d’aquestes persones i la seva autodeterminació, amb activitats que permeten millorar la comunicació, les habilitats socials i l’autonomia personal, intentant disminuir els comportaments poc adaptats. En aquestes sessions s’han treballat mètodes comunicatius i habilitats socials, adaptades a cada persona, a les seves capacitats i necessitats.
  • S’han portat a terme 35 sessions amb les famílies, tant a les instal·lacions de la Fundació com als domicilis familiars, per tal d’anar incorporant estratègies i creant pautes d’actuació que permeten millorar les relacions entre els membres de la família, i d’aquesta manera millorar també el seu benestar personal.

La Fundació celebra els excel·lents resultats, desenvolupant un alt grau de confiança i disminuint el grau d’ansietat de les persones i les seves famílies, que permet millorar la seva qualitat de vida.

Amb el suport de: