Tarragona acull la II Cursa Inclusiva i Adaptada organitzada per la Fundació Onada i altres entitats

Un grup d’entitats de Tarragona, coordinades per la Fundació Onada i amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Esportiu del Tarragonès, ha organitzat la II Cursa Adaptada i Inclusiva de Tarragona, al Parc Francolí de Tarragona, el passat dissabte 22 d’octubre.

Més de 100 persones amb diversitat funcional s’han aplegat aquest matí al Parc Francolí de Tarragona per participar en la II Cursa Adaptada i Inclusiva.

L’acte ha comptat amb la participació de les entitats socials i educatives de Tarragona del sector de la discapacitat com la Fundació Onada, la Fundació Estela, l’AMPA del Col·legi de les Dominiques de Tarragona, les associacions Astafanies i Todos en Azul, l’escola SOLC i el Centre d’Educació Especial San Rafael, que han donat impuls a la iniciativa i s’han encarregat dels diferents detalls organitzatius.

La Fundació Onada ha coordinat l’organització de la cursa juntament amb el Consell Esportiu del Tarragonès, Club Gimnàstic de Tarragona i Tarragona Esports, i ha facilitat la ubicació al Parc Francolí, gestionat pel personal del Centre Especial de Treball, que s’ocupa de la jardineria i neteja del parc, del xiringuito i de l’aparcament municipal.

L’objectiu principal de la cursa adaptada de Tarragona és “fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar la ciutadaniasobre les dificultats i la capacitat de superació dels nens, nenes, joves i persones adultes amb discapacitat, l’empenta de les seves famílies i la necessitat d’empatia social per no excloure cap persona de les activitats socials habituals, com ara l’esport”.

 

La cursa s’ha celebrat a les 11 h al Parc Francolí de Tarragona, un espai gestionat per la Fundació Onada que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de feina a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la Fundació. La prova està oberta a persones de totes les edats amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies, que podran participar en les modalitats de cadira de rodes, caminador o deambulant; i a tota la ciutadania en general que vulgui participar-hi.

L’esdeveniment s’ha desenvolupat en un recorregut en línia recta amb distàncies adaptades (20, 40 i 60 metres) i un recorregut d’1 km al voltant del parc. No hi ha temps màxim per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa si així es desitja. La cursa és no competitiva i només hi podran participar persones inscrites prèviament. En recollir el dorsal, cada participant rep una bossa amb obsequis i tothom, en acabar, una medalla. S’hi han habilitat espais de calma, lavabos adaptats i tot el necessari per gaudir de l’esport d’una forma tranquil·la, segura i inclusiva.

Esport sense exclusions

Els detalls de la cursa es van presentar dijous al Pati Jaume I de l’Ajuntamnet de Tarragona, en un acte que ha comptat amb la participació d’Elena Rodríguez Soriano, cap de comunicació de la Fundació Onada i coordinadora de la cursa; Pere Valls, vicepresident executiu del Consell Esportiu del Tarragonès; i Elvira Vidal i María José López, conselleres de Capacitats Diverses i Esports de l’Ajuntament de Tarragona respectivament.

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha volgut expressar durant la presentació que “tornar a celebrar la Cursa Adaptada i Inclusiva és la millor notícia que podia rebre Tarragona, perquè això vol dir que es consolida una festa de l’esport i la inclusió a la nostra ciutat”. “L’exit de la primera convocatòria ja ens va mostrar l’emoció d’aplegar el món de la diversitat funcional el voltant d’una cita esportiva, ja sigui una cursa o una activitat com el pàdel surf, i Tarragona Esports hi és i hi serà al costat d’aquestes iniciatives sempre”.

Pere Valls, vicepresident del Consell Esportiu del Tarragonès, ha manifestat al seu torn que “un dels objectius del CET és fer arribar l’esport a tothom: des de la seva creació als anys 80 del segle passat, sempre que se’ns ho ha demanat hem estat al costat de totes les entitats esportives del Tarragonès”. “El CET és pioner en l’organització de trobades de l’esport inclusiu, fa més de 25 anys, amb la Fundació Onada i l’Escola Solc, que són un exemple a seguir”, ha afegit.

Finalment, la consellera de Capacitats Diverses de l’Ajuntament, Elvira Vidal, ha expressat que “celebrem l’acollida de la II Cursa Adaptada i Inclusiva, on l’augment de les inscripcions deixa clar que la societat cada vegada és més inclusiva. No excloure cap persona de les activitats socials habituals és fonamental per tal de crear una societat més amable i inclusiva, on tots tinguem les mateixes oportunitats i formem part d’un tot”.

Més informació i fotos: