Mi manera de trabajar ha mejorado gracias a las prácticas en l’Espiga d’Or

La Maria ha realitzat les pràctiques del curs d’Atenció al client de la Fundació Onada a la botiga l’Espiga d’Or, de Tarragona.

“Sempre hem tingut personal en practiques” ens diu la Paula, responsable de la botiga. “Sabem el valor tan important que reben els estudiants en pràctiques i també el que donen. Les pràctiques són un intercanvi. Als i les estudiants els aporta la possibilitat de veure el món real fora de l’aula d’estudi, aprendre de la realitat del que estan estudiant i afegir valor al curs. Les empreses rebem noves idees, possibilitats de millora i la possibilitat de conèixer persones que en un futur puguin formar part de l’empresa”.

L’Espiga d’Or és una botiga al carrer Rovira i Virgili de Tarragona, i un referent en alimentació ecològica, macrobiòtica, dietètica, herbodietètica, fitoteràpia, cosmètica bio i serveis de benestar i cura de la salut. L’equip humà, encapçalat per la Paula, està format actualment per 8 persones. Al llarg de 35 anys, 4 persones que havien estat estudiants en  pràctiques han passat a formar part de l’equip.

“A la nostra botiga donem molta energia. La gent ve a buscar benestar físic, mental i emocional, i l’equip l’ha de donar. L’anima som l’equip. En una entrevista personal coneixes el que diu el currículum i el que puguis esbrinar en una hora. Amb les pràctiques veus si té ganes de treballar, si encaixa, si forma part d’un projecte i es sent a gust. Quan vam parlar amb la tècnic de la Fundació vam demanar un/a estudiant en sintonia amb l’ambient que es vivia aquí”.

La Mari ha realitzat el curs d’Atenció al client a la Fundació Onada i, en acabar, va escollir realitzar les pràctiques a l’Espiga d’Or, on “he disfrutado mucho desde que entré. Paula fue muy amable conmigo y he podido ver todo el sistema y cómo trabaja el personal. He visto mucho cariño y mucha familia. Es un equipo que trabaja mucho en unión”.

Per a la Paula, la Mari ha complert amb escreix els objectius: “Només parlar amb ella per telèfon ja vaig veure que tenia aquestes ganes, aquesta xispa. I aquesta primera impressió s’ha confirmat, perquè és una persona molt entusiasta, sobretot de cara al públic però també amb les companyes o les feines que no són de cara al públic. Si la persona encaixa, la plantilla està encantada. La Maria ha estat una més de l’equip”.

La Mari confirma aquest entusiasme i l’impacte del seu pas per l’Espiga d’Or: Yo me he dado aquí con mucho sentir, he querido aprender porque aquí hay mucho para aprender. Parece una tienda pero aquí hay mucho, un montón de cosas para la persona y para la salud. También he aprendido a atender al cliente, me he fijado mucho en Paula y en cómo se expresa con los clientes, cómo los atiende, cómo entiende sus necesidades… he aprendido unas buenas pautas y me llevo ese conocimiento.

“Me he sentido muy a gusto. He acabado las prácticas con la visión de hacer algo, si puedo, en lo que me sienta a gusto y lo que he aprendido a hacer aquí me ha servido mucho. Sobre todo a trabajar con las ganas que te da un sitio en el que te sientes a gusto. He aprendido a trabajar en equipo y sé que esto me ayudará mucho en el próximo trabajo.”

La Paula recomana a les  empreses animar-se a acollir estudiants en pràctiques, per donar-los aquesta oportunitat però també com a aprenentatge per a l’empresa, per obrir-se i anar més enllà del dia a dia i trencar la monotonia de la manera de treballar. “Sempre suma, però abans cal planificar i seleccionar estudiants que encaixin amb el taranna del negoci per a què el win win sigui efectiu.

Paula es confessa satisfeta amb la feina de la Mari a l’Espiga d’Or: “Això és el que busquem en una persona que treballi aquí, que sigui ella mateixa i connecti amb la manera de treballar. Moltes vegades es pensa que l’estudiant en pràctiques dóna més feina, però si es planifica bé és tot el contrari. És fonamental tenir una bona entrevista amb la persona i acordar quines són les expectatives i quin aprenentatge pot esperar de l’empresa, quina atenció li aportaràs i què et pot oferir aquesta persona. Si l’estudiant té un camí de ruta no es perd.