“Ha estat una oportunitat molt gran que m’han obert les ganes per a una feina nova”

La Sara és estudiant del curs d’Atenció al Client i a la persona de la Fundació Onada, i acaba de finalitzar les seves practiques amb el Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre – Ecologistes en Acció a la seva seu a Cal Bofill, a Torredembarra.

Cal Bofill és un antic xalet de principis del S. XX situat al Passeig Marítim i que actualment és la seu de la gestió de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans i centre d’Activitats Mediambientals de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra. La Sara hi ha assistit les darreres setmanes per ocupar-se del material informatiu i per atendre a les persones que hi entraven a fer consultes sobre les activitats de l’entitat.

Víctor Álvarez és el Coordinador l’equip de GETE – Ecologistes en Acció a Torredembarra, “un grup local que treballem amb xarxa a nivell nacional. Tenim socis i voluntaris arreu de Tarragona i Terres de l’Ebre on cadascú, dintre de les seves possibilitats, va aportant en temes de reciclatge, aigües o altres relacionats amb el medi ambient”. A Torredembarra, GETE – Ecologistes en Acció realitza campanyes de sensibilització mediambiental, de comunicació del desplegament de la recollida de matèria orgànica mitjançant el sistema del porta a porta, entre altres activitats.

Segons Victor, “acostumem a tenir estudiants en pràctiques a través de convenis amb universitats i altres centres, però creiem que és molt bo poder obrir aquests contractes de pràctiques a tots els sectors de la societat. Els i les estudiants universitàries poden aportar una col·laboració de caire més científic, però com a ONG ens funciona molt bé també l’ ajut social amb entitats com la Fundació Onada, per transmetre aquesta idea del medi ambient, de conservar, de preservar i d’entendre’l”.

L’entitat és tan àmplia i fa tantes activitats diferents que cadascú des seus interessos pot anar canviant, investigant i aportant coses, ja sigui el tema d’aigua o dels animals o de l’educació ambiental. D’aquesta manera “les pràctiques es poden adaptar molt a l’interès dels i les alumnes”. En el cas de la Sara, “tot el material informatiu i d’educació ambiental que la Sara ha revisat, d’informació per aprendre a reciclar, per aprofitar millor l’aigua, etc., ella se l’emporta a casa, i així també fem xarxa per anar avançant.”

Per a la Sara, el curs d’atenció al client i a la persona ha estat molt iniciador per al treball. “Me’l va recomanar una companya. Jo ja havia treballat en atenció al client però no sabia com era el procés. Aquí m’han donat molta seguretat, perquè t’ho expliquen tot molt bé i t’ensenyen. Les practiques estan molt bé, per a mi han estat una gran oportunitat i l’acollida va ser molt bona per part de tothom.”

Les pràctiques m’han aportat coneixements molt importants, però sobretot molta seguretat i autoestima per enllaçar amb un treball nou”.