III Cursa Inclusiva i Adaptada al Parc Francolí de Tarragona

Més de 200 participants, a la cursa que ha tingut lloc dissabte 21 d’octubre al Parc Francolí de Tarragona, un espai gestionat per la Fundació Onada que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de feina a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la Fundació.

Esport per a tothom

Un grup d’entitats de Tarragona, coordinades per la Fundació Onada i amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Esportiu del Tarragonès, organitza la III Cursa Adaptada i Inclusiva de Tarragona, al Parc Francolí de Tarragona.

L’objectiu és fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar a la ciutadania sobre les dificultats i capacitat de superació de les persones, l’empenta de les famílies, i la necessitat de realitzar activitats inclusives, adaptades i amb suports per a que tothom hi pugui participar.

La prova està oberta a totes les persones de totes les edats, però preferentment als infants, joves i adults amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies, que podran participar en les modalitats de cadira de rodes, caminador o deambulant, amb distàncies en línia recta adaptades (20, 40 i 60 metres) i un recorregut d’1 km al voltant del parc.

La cursa és no competitiva i només poden participar persones inscrites prèviament.

En recollir el dorsal, cada participant rep una bossa amb obsequis i tothom, en acabar, una medalla. Les entitats impulsores també han habilitat espais de calma, lavabos adaptats i tot el necessari per gaudir de l’esport d’una forma tranquil·la, segura i inclusiva.

Cursa organitzada per les entitats de Tarragona

L’acte compta amb la participació de les entitats socials i educatives de Tarragona del sector de la discapacitat com la Fundació Onada, la Fundació Estela, l’AMPA del Col·legi de les Dominiques de Tarragona, les associacions Astafanies i Todos en Azul, l’escola SOLC i el Centre d’Educació Especial San Rafael, que han donat impuls a la iniciativa i s’han encarregat dels diferents detalls organitzatius.

La Fundació Onada coordina l’organització de la cursa juntament amb el Consell Esportiu del Tarragonès, Club Gimnàstic de Tarragona i Tarragona Esports, i facilita la ubicació al Parc Francolí, un espai gestionat per la Fundació Onada que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de feina a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la Fundació.

Més informació i fotos d’edicions anteriors:

https://drive.google.com/drive/folders/15Pn6Ayyn7X6I3OykitpKHqutXriye_BF

https://www.diaridetarragona.com/tarragona/fotogaleria-200-personas-corren-por-la-inclusividad-en-tarragona-EF17300307

https://www.diaridetarragona.com/multimedia/fotogalerias/mas-inclusion-para-acercar-el-deporte-a-las-personas-con-diversidad-funcional-JF17300238

https://www.infocamp.cat/arxiu-seccio-esports/item/58948-tarragona-acull-aquest-dissabte-la-cursa-inclusiva-i-adaptada

https://esclafit.es/2023/10/10/tarragona-es-prepara-per-acollir-la-iii-cursa-inclusiva-i-adaptada/

https://diarideladiscapacitat.cat/tot-a-punt-per-la-celebracio-de-la-tercera-edicio-de-la-cursa-inclusiva-i-adaptada-de-tarragona/