Serveis a les persones
Per aconseguir la felicitat de les persones, la Fundació ofereix diversos serveis amb la voluntat de millorar la qualitat de vida i de donar suport en aquells àmbits que més ho necessiten.
Per aconseguir la felicitat de les persones, la Fundació ofereix diversos serveis amb la voluntat de millorar la qualitat de vida i de donar suport en aquells àmbits que més ho necessiten.
Ofereixen a les persones amb dificultat d’accés al mercat laboral, i a les empreses, assessorament i seguiment individual, mitjançant informació de recursos i tràmits per a la inserció laboral, suport en la recerca de feina, oferta formativa per a millora de la qualificació professional, borsa de treball i suport i acompanyament en el procés d’inserció.
Els Centres Especials de Treball (CET) tenen com a objectiu principal realitzar activitats productives per assegurar el treball remunerat dels i les treballadores i proporcionar una ocupació adaptada a les necessitats de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, amb dificultats per incorporar-se al mercat laboral. Al CET de la Fundació Santa Teresa, més de 170 treballadors i treballadors amb discapacitat duen a terme diferents serveis, gràcies a la confiança d’empreses i administracions que els contracten.
Els projectes territorials integrats són una nova forma de treballar que genera oportunitats pels col·lectius amb més dificultats, en estreta col·laboració i creant sinergies amb les administracions locals i amb diferents agents i empreses del territori, on les persones, sense etiquetes, son les veritables protagonistes.
El Francolí és un parc de més 12,5 hectàrees, al costat de la llera del riu, un dels pulmons més importants de la ciutat i un espai excel·lent pel lleure de les persones que viuen o visiten Tarragona. Per a la Fundació Onada, és també un projecte que neix fruït de la col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona per millorar les condicions del Parc, desenvolupant noves propostes que permetin crear ocupació per a les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, aportant valor al municipi de Tarragona i als seus ciutadans. Un exemple n’és la gestió del xiringuito que dóna vida al parc, que permet llogar un espai amb carpes per a festes, celebracions, curses i moltíssimes activitats.
El projecte social del Parc del Francolí promou la inserció laboral de persones amb discapacitat i/o trastorn mental, la cohesió social i el desenvolupament sostenible d’aquest espai, on la convivència, la participació, la solidaritat i la innovació es posen al servei de les persones.
Informació, horaris i reserves al 608 23 75 39 i www.facebook.com/ParcFrancoli
L’Espai de Trobada és la seu de la Fundació i un lloc de referència a Campclar, amb un projecte de comunitat, inclusió i participació que potencia la inserció laboral i social de les persones amb més dificultats, propostes de voluntariat i una programació trimestral d’activitats obertes a tothom, que promouen la inclusió social i les sinergies amb les entitats de l’entorn. A L’Espai s’ubica el Centre Ocupacional de la Fundació, el Servei Ocupacional d’Inserció, el Servei Prelaboral per a persones amb trastorn mentali i nombrosos cursos gràcies als diversos equipaments, com aules, jardins o la cuina didàctica.
Fruït de la col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, la Fundació comparteix espais amb el Servei Municipal d’Ocupació, el telecentre del barri i l’escola de música, la qual cosa crea noves possibilitats de col·laboració. Entre tots es crea un nou model d’atenció a les persones, basat en la inserció en la comunitat i la creació de suports naturals.
Les activitats a l’Espai de Trobada inclouen col·laboracions amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Pilar, el Firavida, l’Ateneu Cultural de Dones de Campclar, el Conservatori de Vila-seca, el Conservatori de Tarragona, Sanitas Residencial de Tarragona, l’Institut Escola Mediterrani, l’Escola Campclar, el Punt Òmnia de Campclar, la Llar d’infants municipal la Taronja, la Llar d’infants municipal de Bonavista, la llar d’infants municipal el Ninot, la llar d’infants municipal la Baldufa, els Mossos d’Esquadra, la Comissió de la Dona de Campclar, la Biblioteca de Torreforta, la Fundació Pere Tarrés, Proyecto Andrea i la Fundació Casal l’Amic, entre moltes altres.
Els serveis de suport a la llar ofereixen una atenció adaptada a les necessitats de cada persona en les activitats de la vida diària. L’objectiu principal és desenvolupar una vida el més autònoma possible, tant a la pròpia llar com a la comunitat.
Més consells per a l’autonomia autonomia personal, l’autocura, l’autoconeixement, l’autocontrol i l’autoprotecció:
Ús segur, saludable i inclusiu d’Internet i dispositius electrònics
El suport a les famílies és un conjunt de serveis adreçats a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental, per atendre les seves necessitats, dubtes o consultes, personalitzades amb les necessitats concretes de les persones i dutes a terme pels educadors/es socials o el voluntariat.
Ofereix durant tot l’any un seguit d’activitats lúdiques, culturals i esportives. Les persones tenen l’oportunitat de participar en diferents activitats creatives, de comunicació i d’integració en els esdeveniments col·lectius, que tenen per objectiu fomentar l’autonomia personal i desenvolupar la participació en la comunitat, mitjançant l’oci de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental.