“VOLS?” DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT

Cada 5 de desembre celebrem el Dia Internacional del Voluntariat, i donem les gràcies a totes i tots els que ens ajuden, amb el seu temps i compromís, a tirar endavant les activitats de la Fundació.

La Fundació Onada promou el voluntariat per donar suport a les persones amb discapacitat del Tarragonès, a través del programa Vols? Sentir el Voluntariat. 110 persones col·laboren actualment de forma voluntària amb l’entitat. La Fundació Onada, entitat social dedicada a les persones amb diversitat funcional i/o dificultats derivades de la salut mental, gent gran i les seves famílies i persones en risc d’exclusió social. L’entitat també compta i promou el voluntariat corporatiu, convidant a les empreses a incloure la diversitat i la integració com a part de la Responsabilitat Social Corporativa a través del seu voluntariat, implantant models de gestió ètics i de foment del desenvolupament sostenible.

La missió de la Fundació Onada és aconseguir la felicitat de les persones, mitjançant un enfoc de Planificació Centrada en la Persona, amb una programació d’activitats en funció dels seus interessos personals. Per dur a terme aquesta programació, les persones ateses indiquen quines activitats els agradaria practicar o posar en marxa.
Per atendre aquest enfoc a la persona i donar resposta a totes les demandes individuals, la Fundació requereix recursos addicionals com el voluntariat.

Una de les propostes més interessants és que les persones amb discapacitat del centre puguin realitzar activitats de voluntariat a la comunitat, és a dir que no només reben voluntariat si no que s’activen en activitats que beneficien a la comunitat. Formar part del Voluntariat implica responsabilitat personal, i per tant, una continuïtat en el projecte. Cal ser realista i analitzar la pròpia situació per concretar fins on es pot o es vol donar, comprometre’s, i actuar en conseqüència.

L’objectiu del projecte Vols? Sentir el Voluntariat és precisament oferir oportunitats d’enriquiment mutu entre el voluntariat i la persona, a partir de 5 programes on les persones interessades poden activar-se amb compromís:
Vols? Aportar Coneixements, on es produeixen interrelacions mitjançant un intercanvi d’experiències i/o coneixements (activitats lúdiques, culturals, esportives,…).
Vols? Quedar, on el voluntariat dona suport al desenvolupament individual, promovent la participació en la vida comunitària.
Vols? Acompanyar, on el voluntariat ofereix un suport personalitzat, per continuar gaudint d’autonomia, mitjançant l’acompanyament en diferents vessants de la vida, salut, en el desig d’adquirir coneixements individualitzats, entre altres.
Vols? Conviure, on famílies voluntàries ofereixen possibilitat de convivència dins el seu nucli familiar, compartint experiències quotidianes.
Vols? Col·laborar en família, on els propis familiars o tutors de les persones ateses a la Fundació s’activen en acció voluntària per tal compartir dinàmiques de vida, posant-les en comú amb els seus familiars i altres persones del servei.

Més informació i contacte sobre el voluntariat a la Fundació Onada:
voluntariat@fundacioonada.org