Incrementen les subvencions estatals als Centres Especials de Treball

COMUNICAT DE DINCAT,  organització que agrupa les entitats d’iniciativa social que atenen a col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió, en resposta a l’aprovació d’un augment addicional del 5% del salari mínim interprofessional als Centres Especials de Treball (CET), com a mesura extraordinària i exclusiva per al 2019 per al manteniment de llocs de treball de persones amb discapacitat intel·lectual.

COMUNICAT DE DINCAT

S’augmenta fins al 55% el finançament corresponent al pagament del salari mínim interprofessional.
Emplacem l’administració corresponent a una revisió global del sistema model de Centres Especials de Treball.
La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en funcions, Magdalena Valerio, va presidir ahir la LXXVI Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals en la que es van aprovar, entre altres, la distribució de més de 19’8 milions d’euros per finançar l’augment, del 50% al 55%, del salari mínim interprofessional de les subvencions destinades al manteniment dels centres especials de treball (CET).

Des de DINCAT valorem positivament la mesura aprovada, ja que satisfà una de les demandes expressades pel col·lectiu.

No obstant, considerem que la mesura, que s’ha aprovat únicament per al 2019, cal que s’estengui en els propers anys, amb la finalitat de preservar la tasca d’atenció i suport a les persones amb discapacitat i especials dificultats que realitzen els centres.

De forma complementària, també cal trobar solucions estructurals per garantir l’exercici del dret al treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats i això precisa d’una revisió urgent del sistema actual. En aquest sentit, emplacem a l’administració corresponent a realitzar una revisió global, i conjunta amb el sector, del model de CETs amb la intenció de poder establir suports específics per a les persones amb discapacitat intel·lectual amb especials dificultats i a mantenir la mesura per a l’any 2020.

Més informació: http://www.aeesdincat.cat/2019/11/20/comunicat-dincat-valora-positivament-lincrement-les-subvencions-estatals-als-centres-especials-treball/