Jornades d’Expressió Artística “Els viatge dels Sentits”

Organitzat pel Consell Esportiu del Tarragonès, cada any (excepte pandèmia) s’organitzen aquestes jornades, amb la participació dels Centres Ocupacionals de la Fundació Onada i d’altres entitats de Tarragona.

La proposta suposa retrobar-nos en un espai creatiu, on experimentar amb diferents eines artístiques i generar una història conjuntament, en un àmbit lúdic, relaxant i enriquidor. Una trobada que no només proporciona una vivència estètica de qualitat, però que també fomenta relacions interpersonals, anima a la comunicació, a la col·laboració, a l’aventura d’experimentació amb l’art, a utilitzar la imaginació. Sempre cuidem el benestar dels participants, els fem treballar en equip, però també busquem que cadascú pugui posar en marxa un procés personal, on poder reafirmar-se en la seva individualitat a través de la creació.

La idea és, a través dels mitjans simples, crear un espai màgic, on els participants puguin viure una aventura on a la vegada són els autors i els receptors de l’experiència. Els involucrarem en una aventura grata i agradable, a la vegada que estimulant.

Aquest any el tema de la  trobada ha estat El Viatge dels Sentits.

Tallerista: Dominika Dittwald, artterapeuta transdisciplinària www.hagaarte.com

Dia 1: Creació de la història
Benvinguda, presentació del taller, escalfament (senzills exercicis físics)
Presentem diversos tipus d’aroma (objectes que fan olor, perfums, olis essencials). Estimulem associacions lliures. Escollim un o uns quants aromes que agraden més i provoquen millors records
Recollim paraules-clau i entre totes creem una història.

Dia 2: Creació de la música
Benvinguda, recuperació dels records del dia 1 per poder continuar treballant. Escalfament.
Presentem diversos instruments musicals. Explorem objectes que no són instruments, però que fan diversos tipus de sorolls i sons. Creem els nostres propis instruments.
Posem sons a la història que vam crear. Gravem la història narrada juntament amb els sons.

Dia 3: Creació de l’espectacle
Benvinguda, recuperació dels records del dia 1 per poder continuar treballant. Escalfament.
Elaborem personatges que formen part de la història. Els confeccionem disfresses. Repartim rols.
Ajuntem tots els elements: la narració, la música, l’espectacle. Gravem el resultat en vídeo que tindrem de record.

Amb el suport de: