‘Sumem esforços, sumem capacitats’, amb Càritas

Sumem esforços, sumem capacitats és un projecte de millora del benestar emocional i la qualitat de vida de persones grans i de persones amb discapacitat i/o trastorn mental, unint i creant sinergies entre Càritas i Fundació Onada. El projecte té per objectius:

  • fomentar que les persones amb diversitat funcional prenguin decisions, tinguin un rol valorat i assumeixin responsabilitats.
  • Treballar en equip, tot valorant les característiques, capacitats i pluralitat de colectius i persones diverses en les maneres de fer i pensar.
  • Ser endreçats i respectar el material.
  • Estar atents a totes les persones participants i les seves necessitats de suport.
  • Dinamitzar l’activitat partint dels valors socials que volem potenciar la diversitat, el respecte i la convivència.
  • Coordinació amb les dues entitats per valorar els tallers que s’impartiran, fer seguiment de la participació i satisfacció dels i les participants.
  • Acompanyar i formar les persones voluntàries de Càritas que acompanyaran els tallers.
  • Sensibilitzar a la comunitat sobre les capacitats i necessitats de suport dels col·lectius de gent gran i persones amb diversitat.

Càritas Torredembarra i la Fundació Onada compartim valors i sinergies, i valorem l’acció del voluntariat com un  exercici de la ciutadania activa, compromesa i organitzada que, des de la llibertat, l’ètica i la gratuïtat en les seves accions,  crea espais de coneixement i reflexió conjunts, per lluitar per la justícia, el desenvolupament social i la defensa de la dignitat humana des de la transformació i la millora social.

Càritas Catalunya ajuda al desenvolupament integral de les persones que es troben en situació  de fragilitat social, entre elles la gent gran. A Torredembarra, entre altres, es realitzen projectes de suport com l’Ara al teu costat, el projecte Bon dia i els Tallers d’estimulació de la memòria.

La Fundació Onada és una entitat d’iniciativa social que treballa a la comarca del Tarragonès per a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, apostant pels projectes territorials i les activitats comunitàries.

Les dues entitats compartim les ganes de treballar per potenciar els àmbits de la gent gran i les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, i donar-los oportunitats de compartir activitats i experiències. Des de la necessitat de millorar social i culturalment, les entitats uneixen forces, capacitats i treball plegat per donar més veu als dos col·lectius.

Puntualment, Càritas Torredembarra i la Fundació Onada i, sobretot, les persones que formen part del projecte, posem a disposició de la ciutadania les nostres creacions, per donar-nos a coneixer i oferir la possibilitat de col·laborar amb el projecte, com a voluntariat, o mitjançant la compra de les diverses artesanies.