Fundació Onada ofereix un servei d’atenció a les persones grans que viuen soles

Les persones grans del servei Bon dia reben cada matí una trucada, per part de voluntais i voluntàries de l’entitat.
Montserrat, de 83 anys, Jose, també de 83 anys i Rosa, de 80, són 3 de les persones grans que cada dia reben una trucada de “Bon dia” des de la Fundació Onada.

Són part del projecte “Bon Dia”, amb el qual la Fundació Onada atén les persones grans que viuen soles.L’objectiu de la Fundació és poder atendre a més gent gran a partir de setembre, incorporant com a mínim a 5 persones voluntàries que puguin atendre les trucades programades, a unes 10 persones cadascuna. De moment, és una treballadora social de la Fundació qui, cada dia, reserva una hora per trucar a les persones que ho han sol·licitat.

En l’actualitat, la Fundació atén a la gent gran familiars de les persones amb discapacitat o trastorn mental que la Fundació atén al centre ocupacional de Camp Clar, però l’objectiu és poder ampliar el servei a més famílies i, sobretot, a persones majors dels barris de Ponent (Camp Clar, Bonavista i Torreforta).

La persona voluntària i la persona gran mantenen cada matí entre les 10 i les 11 (a l’hora acordada) uns minuts de conversa amb l’objectiu de comprovar el seu estat de salut, si tenen les seves necessitats cobertes i detectar el sentiment de soledat que pugui tenir . “El primer que els dic quan agafen el telèfon és” bon dia “, i la persona gran ja sap qui sóc”, explica Marta Totusaus, treballadora social de la Fundació Onada. “Em expliquen com han passat la nit, el que van a fer durant el dia i altres coses del seu dia a dia. A vegades em demanen consells o simplement m’expliquen cues que els passen.”

Pel que fa a les persones voluntàries, la iniciativa els dóna l’oportunitat de crear un vincle real amb persones d’edat avançada o amb necessitats, per a atendre’ls i intervenir en la seva cura. “L’experiència és molt gratificant.”
Per formar part del voluntariat a Tarragona, tan sols cal disposar de mitja hora o una hora un dia a la setmana.

Les persones que ho desitgin poden escriure a la Fundació Onada per email a onada@fundacioonada.org o trucar al 977.552.926