Espai de Trobada – Camp Clar

L’Espai de Trobada és la seu de la Fundació i un lloc de referència a Campclar, amb un projecte de comunitat, inclusió i participació que potencia la inserció laboral i social de les persones amb més dificultats, propostes de voluntariat i una programació trimestral d’activitats obertes a tothom, que promouen la inclusió social i les sinergies amb les entitats de l’entorn. A L’Espai s’ubica el Centre Ocupacional de la Fundació, el Servei Ocupacional d’Inserció, el Servei Prelaboral per a persones amb trastorn mentali i nombrosos cursos gràcies als diversos equipaments, com aules, jardins o la cuina didàctica.

Fruït de la col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona,  la Fundació comparteix espais amb el Servei Municipal d’Ocupació, el telecentre del barri i l’escola de música, la qual cosa crea noves possibilitats de col·laboració. Entre tots es crea un nou model d’atenció a les persones, basat en la inserció en la comunitat i la creació de suports naturals.

Les activitats a l’Espai de Trobada inclouen col·laboracions amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Pilar, el Firavida, l’Ateneu Cultural de Dones de Campclar, el Conservatori de Vila-seca, el Conservatori de Tarragona, Sanitas Residencial de Tarragona, l’Institut Escola Mediterrani, l’Escola Campclar, el Punt Òmnia de Campclar, la Llar d’infants municipal la Taronja, la Llar d’infants municipal de Bonavista, la llar d’infants municipal el Ninot, la llar d’infants municipal la Baldufa, els Mossos d’Esquadra, la Comissió de la Dona de Campclar, la Biblioteca de Torreforta, la Fundació Pere Tarrés, Proyecto Andrea i la Fundació Casal l’Amic, entre moltes altres.

SERVEI DE MENJADOR PER A JOVES DEL BARRI

En coordinació amb l’Equip Bàsic d’Atenció Social de Ponent de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, la Fundació ofereix un servei de menjador solidari per als joves de l’institut del barri. L’objectiu del servei és promoure els hàbits saludables, potenciar l’autonomia personal, l’autoestima, la integració i la sensibilització dels fills adolescents de les famílies amb més dificultats, que estan cursant l’Educació Secundària Obligatòria. El projecte compta amb l’acompanyament d’una educadora que dona suport en la integració d’aquests joves dins les propostes d’activitats de la Fundació.

ELS HORTS DE L’ESPAI DE TROBADA

A l’espai exterior de l’edifici Espai de Trobada hi ha 14 parcel·les amb una funció social, ambiental i productiva i d’autoconsum. Són els horts socials, que treballen veïns i veïnes del barri junt amb les persones de Fundació Onada. Als horts urbans prevalen la convivència i el suport mutu, milloren sensiblement les relacions socials i ajuden a crear xarxes. A més, cultivar els propis aliments permet entendre i apreciar el valor nutritiu dels productes hortícoles frescos i en perfecte estat de maduració.